16 Şubat 2014 Pazar

Sandal Ağacı'nın Cilde Faydaları

Sandal ağacının cilde faydaları neredeyse saymakla bitmeyecek. Bir sandal ağacı bir de aloe vera neredeyse joker eleman olarak cilt ile ilgili hemen her problemde işe yarayan bir özelliği ile gündeme geliyor. Ben bu çokça bilinen faydaların yanında Türkiye'de çok yaygınca kullanılmayan ancak sandal ağacının ana vatanı olan Hindistan ve Sri Lanka'da cilt problemleri için sık sık uygulanan bir kaç kürden bahsedeceğim. Bu kürler Türki'ye de yetişen ya da katarlardan edinmesi hiç de zor olmayan bitkisel ürünlerin yardımıyla uygulanabilir ve cildinizi şımartmak için doğal ürünler repertuarınızı zenginleştirebilir. Sandal ağacı sadece cilde iyi gelen özelliklere sahip değildir.


Aynı zamanda tütsülerde sık kullanılmasını sağlayan hoş kokulu, sarı renkli bir tahtası vardır. Sandal ağacından elde edilen sandal ağacı yağı güçlü bir antiseptik ve anti-inflammatuar olarak kullanılır. Sandal ağacı tütsüsü sakinleştirici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Seyreltilmiş dozlarda içildiğinde mide ağrısına iyi gelir, ishal tedavisinde etkili olabilir ve reflü etkilerini azaltmakta kullanılabilir. Suyla seyreltilmiş bir çözelti olarak karıncaları ve çeşitli böcekleri evden uzak tutmakta kullanılabilir. Ve elbette pek çok cilt problemine iyi gelmek gibi bir mücizevi özelliği de vardır. Kısacası tam anlamıyla bin derde deva bir bitkidir. Elimizin altında sandal ağacı ve sandal ağacı yağı bulundurmak iyi bir fikirdir. Önceki yazılarımızdan birisinde sandal ağacı'nın sivilce izlerinden kurtulmakta işe yarayabildiğinden bahsetmiştim. (Sivilce izine iyi gelen yiyecekler)  Bu yazıda ise sandal ağacının cilt bakımında kullanıldığı bir kaç diğer alandan bahsedeceğim.



Sandal ağacı ve zerdeçal maskesi: Benim cildim çok yağlı, pırıl pırıl parlıyor, yüzümü bir cama dayasam suratımın fotokopisi cama çıkıyor...Evet abarttım biraz ama işin özünü anladınız sanırım. Yağlı ciltlerle uğraşmak zordur. Ancak hem rahatlatıcı hem de sivilceyle mücadele maskesi olarak zerdeçallı sandal ağacı maskesini çok beğeneceğinize eminim. Hazırlaması ve uygulaması çok basit olan bu maskeyi şu şekilde hazırlayıp kullanabilirsiniz. Eşit miktarda zerdeçal ve sandal ağacı tozunu az miktarda suyla karıştırın. Su miktarını kıvamlı bir krem haline gelecek şekilde ayarlayın. Ardından bu maskeyi tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Tamamen kuruyana kadar bekleyin. Ardından bol suyla durulayarak ancak peeling yapmadan yüzünüzü yıkayın. Fazla sürtme hareketi yapmadan yumuşakça yüzünüzü kurulayın. 

Sandal ağacı ve badem kremi: Bu maske ya da krem cildinizin canlı ve berrak görünmesini sağlayacak. Çok iyi dövülmüş bademi (alternatif olarak badem yağı da kullanabilirsiniz) sandal ağacı tozunu ve br miktar sütü karıştırıp sürebileceğiniz bir krem kıvamına getirin. Bu kremi günlük olarak yüzünüzde ve ellerinizde kullanabilirsiniz. 
Sandal Ağacı Maskesi: Bu maskenin amacı pürüzsüz ve kusursuz gözüken bir cilde kavuşmak olacak. Pek laışılmadık bir maske olsa da bir denemenizde fayda var diye düşünüyorum. Bir kasenin içinde gül suyu, sandal ağacı tozu, zerdeçal, süt kreması ve bir miktar balı karıştırın.Bu maskeyi yüzünüze ve arzu ederseniz boynunuza uygulayın. Kurumasını bekleyin ve kuruduktan sonra peeling yaparak yüzünüzü temizleyin. 20-30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayarak işlemi tamamlayın. Bu maske cildinizi yumuşatacak ve çok etkili bir peeling sağlayarak cildinizdeki kir ve yabancı maddeleri uzaklaştıracaktır. Ancak çok kuvvetli olan bu maskeyi haftada birden daha sık uygulamayın. 

Cilt bakımında bitkisel çözümler ve cilde iyi gelen yiyecekler hakkında daha fazla bilgi almak için Cilt Bakımında Yiyecekler ve Bitkisel Çözümler sayfamızı takip edebilirsiniz.

0 yorum: