29 Mayıs 2015 Cuma

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözümler 2

Genellikle erkekler ama giderek artan bir hızda kadınların da şikayetçi olduğu bir konudur saç dökülmesi. Tıp şu ana kadar saç dökülmesinin önüne geçecek sihirli çözümü üretmeyi beceremedi ancak saç dökülmesini azaltmak ve kimi zaman da kaybedilmiş saçların tekrar çıkmasını sağlamak için başvurabileceğimiz çeşitli bitkisel çözümler var. Blogda daha önceki bir yazımda saç sağlığı için yememniz gereken beş yiyecek hakkında bir şeyler karalamıştım. Bunu takip eden bir yazıda ise saç dökülmesine karşı soğan suyu kürü'nün faydalarından bahsetmiştim. Bu kadar popüler bir konuda birden fazla yazı yazmak gerekeceği için tüm bu yazıalrın kısa özetlerini içeren bir Saç Bakımı sayfası hazırladım ki tek bir kalemde saç dökülmesine iyi gelen yiyecekler hakkında yazdığım yazılara ulaşabilesiniz. Bu yazıda ise bir kaç bitkisel kürden daha bahsedecğiz.

Saç dökülmesinin onlarca belki de yüzlerce sebebi var. Ancak Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre başta gelen sebepler şunlar: beslenme bozuklukları, yetersiz saç bakımı, tiroid bezi problemleri, anemi, kemoterapi başta olmak üzere çeşitli ilaçların kullanımı. Erkeklerde saç dökülmesinin hızlı ve daha yaygın olmasının sebebi testosteron. Hemen kendinize demek gibi benim erkeklik gücüm fazla diye pay çıkartıp züğürt tesellisine sığınmayın. Saç dökülmesinin sebebi testosteronun fazla olması değil kandaki testosteron hormonunun bünye tarafından dihidrotestosteron'a dönüştürülmesi. Eğer bu dönüşümü azaltır ya da yavaşlatırsanız testistleriniz testosteron pompası gibi çalışsa da saçlarınız dökülmüyor, tam aksi durumda ise kadınlarda bile süratli saç dökülmesine rastlanabiliyor. Şimdi isterseniz bu dönüşümü yavaşlatan bir kaç bitkisel çözümden bahsedelim.

Isırgan Otu

Isırgan otunun pek çok sağlık problemine iyi geldiği biliniyor. Bunlardan birisinin de saç dökülmesi olduğunu söylesek ne dersiniz? Süper hemen ısırgan otlu börek yiyeyim diye atlamayın. Birtakım faydalı özellikleri pişince ortadan kalkıyor. O yüzden zeytinyağı ile birlikte saç bakım ürünü olarak kullanacaksınız. Nasıl mı? Önce bir demet ısırgan otunun yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra zeytinyağı dolu bir kavanoza koyuyoruz. Kapağını hava almayacak şekilde kapatıyoruz. yağ yaprak oranı çok önemli değil ama olabildiğince çok yaprak koymanız üreteceğiniz bakım yağının daha yoğun olmasını sağlar. Ağzı iyice kapatılmış kavanozu güneş almayacak bir yerde üç hafta dinlendiriyoruz. Üç hafta sonra elde ettiğimiz yağı saç derimize uyguluyoruz. ısırgan otunun bünyesindeki doğal hormonlar testosteronun dihidrotestosterona dönüştürülmesini engelliyor ve saç derisine olan kan dolaşımını arttırarak saç büyümesini stimüle ediyor.

Biberiye

Hemen yemeklere kurutulmuş biberiye katmaya başlamayın. Kuşburnunun faydalı olması için zeytinyağı ile birlikte kullanılmasında fayda var. En güzel uygulama taze biberiye yapraklarının zeytinyağı ile karıştırılarak hazırlanan yağın saç derisine sürülmesine dayanıyor. Aynen ısırgan otunda olduğu gibi taze biberiye yaprakları zeytinyağı dolu bir kavanoza koyulup hava almayacak şekilde kapatılır. Serin ve gölge bir yerde iki-üç hafta bekletilir. Elde edilen yağlı solüsyon saç derisine her banyodan önce uygulanır.


Aloe Vera

Eğer hazırladığınız Isırgan ya da Biberiye yağını üç hafta bekleyecek sabrınız yoksa Aloe Vera içeren bir saç bakım ürünü ile terapiye başlayabilirsiniz. Aloe Vera saç derisine olan kan dolaşımını arttırarak saç sağlığını ve saç büyümesini korumaya yardımcı olur. Aloe Veralı ürünler saçın ve saç derisinin pH dengesinin korunmasına da yardım eder. Eğer saksıda aloe vera yetiştirecek kadar bitki severseniz o zaman bir kaç ufak saksıda yetiştireceğiniz aloe veranın etli yapraklarını ezerek elde edeceğiniz kremi de saç maskesi olarak uygulayabilrisiniz. Sonuçta aloe vera bizim coğrafyanın doğal ürünü olmasa da her derde deva bir bitki olarak sürekli ulaşabilceğimiz kadar bol ve ucuz sayılır.

1 yorum:

  1. Saç dökülmesine karşı kesin çözüm arayan kadın erkek herkes profilime tıklasın şampuanı inceleyin

    YanıtlaSil