13 Mayıs 2015 Çarşamba

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Yiyecek

Parlak Sağlıklı Saçlar İçin Somon

salmon filets

Somon'un sırrı tam bir Omega-3 deposu olmasında yatıyor. Omega-3 vücudumuzun hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı oluyor ama aynı zamanda sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmamıza da etki ediyor. Omega-3 bedenimiz tarafından sentezlenemediği için mutlaka dışarıdan alınması gerekiyor ve Somon başta olmak üzere yağlı balıklarda ziyadesiyle mevcut. Dolayısıyla bol bol Somon tüketmek sadece bağışıklık sisteminize iyi gelmekle kalmayacak aynı zamanda saçlarınızın da sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olacak.

Süzme Yoğurt

Süzme yoğurt tam bir protein deposu olmakla kalmıyor aynı zamanda zengin bir B5 vitamini kaynağı. B5 (diğer adıyla pantotenik asit) kafa derisine olan kan akışını arttırıyor. Kimi araştırmalar düzenli yoğurt tüketmenin saç dökülmesini bile yavaşlatabileceğini gösteriyor. Elbette sadece yoğurttan sağlıklı saçlar için bir mucize yaratmasını beklememek gerek. Yine de şunu hatırlatalım pek çok cilt bakımı ve saç bakımı ürününün içindekiler kısmında pantetonik asitin yer alması boşuna değil. İşte size mucize yiyecek yoğurdu daha fazla tüketmek için bir neden daha.

Saç Kırılmasına Karşı Ispanak 

Çoğumuz saçlarımızın uçlarında meydana gelen kırıklardan şikayet ederiz. Saç kırılmasının en önemli sebeplerinden birisi saçlarımızın yeteri kadar yüksek oranda rutubet tutamaması. Pek çok diğer koyu yeşi,l yapraklı sebze gibi ıspanak da  içerdiği vitaminler ve mineraller ile sağlıklı saçlara sahip olmamıza yardım eder. A vitamini, C vitamini, beta karoten, ve demir kaynağı olan ıspanak gerçek anlamda bir saç dostudur. Eğer ıspanak sevmiyorsanız maydonoz tüketiminizi arttırmanızı da tavsiye edebiliriz. Hem ıspanak ile aynı vitamin ve minerallere sahip hem de çiğ olarak tüketilebiliyor olması daha fazla yararlı içeriğin sistemimize ulaşmasını sağlar.

Guava

İyi gelen yiyecekler tavsiyesi verip de biraz ukalalık yaparak egzotik meyvelerden örnek vermemek olmaz. Pek çoğumuzun günlük diyetinde olmayan bu tropik meyve tam bir C vitamini deposu. C vitamini ise sağlıklı bir vücut için olmazsa olmaz. 100 Gram guava'da tam 377 miligram C vitamini bulunuyor. Günlük almamız gereken minimum miktarın neredeyse dört katı! Eğer günlük diyetiniz C vitamini bakımından yeteri kadar zengin değilse ve büyük değişiklikler yapmak istemiyorsanız her sabah kahvaltısında yarım guavayı mideye indirin ve gün boyu C vitamini ihtiyacınızı karşılayın. Tropik lezzetinin de hoşunuza gidecek oluşu bonus olsun!

Tarçın ile dolaşıma turbo

Saç dökülmesinin en önemli sebeplerinden birisi dolaşım yetersizliği. Saç köklerine yeteri kadar kan gidemediğinde oksijensiz kalan hücreler zamanla ölüyorlar. Vücudumuzun ilginç bir tasarruf önlemi oalrak uyguladığı bu taktik bize kalıcı saç dökülmesi olarak geri dönüyor. Tarçın dolaşımı, özellikle kılcal damarlara ulaşan oksijeni desteklediği için dolaylı olarak kafa derisi ve saç sağlığımıza da yardımcı oluyor. sabah kahvenizi bir tutam tarçınla tatlandırmak, sütlü tatlılara azıcık ekleyivermek çok da büyük fedakarlıklar sayılmaz.

0 yorum: