25 Mayıs 2015 Pazartesi

Saç Dökülmesine iyi Gelen Bitkisel Çözüm -1

Bir önceki yazımızda Saç Sağlığı için Beş Yiyecek önermiştim. Bu öneriler sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmanıza yardım etmek amacını taşıyordu. Ancak diyelim ki saçlarınız ufak ufak dökülmeye başladı ve siz de buna doğal bir çözüm arıyorsunuz. İnternette her gün karşınıza organik ve bitkisel olduğunu iddia eden onlarca saç dökülmesi ilacı reklamı çıkıyor. Televizyonda her bahar saç bakımı ile ilgili ürünlerdeki reklam patlaması başınızı döndürüyor. Ama hangi ürüne güveneceğinizi bilmiyorsunuz çünkü akıllı ve şeytani pazarama taktiklerine kurban gitmek istemiyorsunuz. Sonuçta tüm bu reklamı yapılan ürünler para kazanmak için pazarlanıyor. Ancak tüm bu ürünler kısmen de olsa sizin de ulaşabileceğiniz doğal (ve çok daha düşük maliyetli ) ürünler kullanılarak hazırlanıyor. Klinik çalışmalar için konuşamam ancak hemen hemen tüm sağlık ürünlerinin doğal karşılıkları var. Yeter ki nerede bulcağımızı, ve nasıl kullanacağımızı bilelim.

Bu yazıda saç dökülmesine iyi gelen bir kaç bitkisel doğal kürden bahsedeceğim. Umarım işinize yarar.

Saç Dökülmesine Karşı Soğan Suyu Kürü

Soğan sadece göz yakması ve yemeklere tat vermesi ile ünlü değil. Soğanın saç dükülmesine iyi geldiği uzun zamandır biliniyor. Ancak 2002 yılında prestijli tıp dergisi Journal of Dermatology'de yayınlanan bir makale ile bu kocakarı kürünün işe yaradığı bilimsel bir özellik de kazandı. Bu makalede detayları verilen çalışmaya göre soğan suyu kullanılarak yapılan tedavi kürünün uygulandığı gönllülerin yüzde 74'ünde yeni saç teli büyümesi gözlendi. Peki soğanın bu denli faydalı olmasının sebebi ne? Soğan bol miktarda sülfür (kükürt) içeriyor. Kükürt saç köklerinin canlanmasına ve kafa derisine olan kan akışının artmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda soğan içerdiği anti-oksidanlar ve antibakteriyel özellikleri ile saç derisindeki enfeksiyonların da önüne geçmeye yardımcı oluyor.

Peki soğan suyu kürünü nasıl hazırlıyoruz? Çok basit. 

a - Orta boy bir kuru soğanın suyunu sıkın. Bunu meyve sıkacağında da yapabilirsiniz ama eğer meye sıkacağınızın soğan kokmasını istemiyorsanız rendenin ince tarafında soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanı ince delikli bir süzgeçten geçirin. İşte size soğan suyunuz.

b - Kuru saçınıza soğan suyunu uygulayın. Soğan suyunu saç derinize masaj yaparak uygularsanız faydasını arttırırsınız. Bu saç maskesi başınızda yaklaşık olarak yarım saat duracak.

c - Yarım saat sonra saçınızı durulayın ve şampuanlayın. Dikkat: Durulama ve şampuanlama suyunuz ılık olmalı. Özellikle sıcak suyl durulama yapmayın. Soğan suyunun kokusu saçınıza sinebilir. Şampuaı da çok sıcak olmayan suyla yapın.

d - Bu kürü haftada en az iki defa olmak üzere iki ay uygulayın. Eğer soğan suyu sizin çözümünz ise bu kadar zamanda bir takım farklar görmeniz gereklidir.

Not: Unutmayın ki saç dökülmesinin pek çok sebebi vardır. Bunlardan birisi de genetik yatkınlıktır. ne yaparsanız yapın saç dökülmesini engelleyemeyebilirsiniz. Bir takım hastalıklar ve bağışıklık sistemi zayıflığı ve aşırı stres saç dökülmesini hızlandırır. Burada önerilen çözümlerin faydalı olabilmesi için mutlaka saç dökülmesinin altında yatan sebebin de azaltılması ya da ortadan kaldırılması gereklidir.

Önemli NOT: Burada yayınlana tavsiyeler doktorunuzun tavsiye ettiği çözümün yerine geçmek için değil tıbbi çözümleri desteklemek için verilmektedir. Hiç bir bitkisel kürü önce doktorunuza danışmadan uygulamayın, hali hazırda kullandığınız tedavi yöntemini terk etmeyiniz.  

0 yorum: